Takprojekt i höst o vinter!

Taket är en kritisk del av ditt hus och är dessutom väldigt skört. Det är därför viktigt att man årligen ser över sitt tak efter tecken på att det kan vara skadat.

 Håll koll på dina takpannor och takmaterial i tid, för att förhindra onödigt slitage och rost som kan leda till större och kostsamma skador. Lyft gärna på några pannor för att se att ditt tak inte har några förslitningar och var noggrann med att återstående delar ser bra ut, särskilt för hösten och vinterns påfrestande väder. När det regnar mycket på hösten, är plåtdetaljer i risk för rost och kan behövas bytas ut. Men kontrollera inte bara taket, utan ta gärna en titt över din vind för att hitta spår som kan ha lämnats av taket. Finns det exempelvis fläckar eller andra liknande spår som kan ha kommit från takläckage? Om inte kan du skatta dig lycklig. Annars bör det snabbt åtgärdas så det inte blir fler problem. Misstänker du att taket behöver ett lyft? Oroa dig inte, då finns det fortfarande tid att fixa dessa läckor och eventuellt då byta ut hela taket – kontakta oss på Takfix!

Hjälp med snöröjning på taket?

Trött på att slita med takskottning och snöröjning på taket under vinterhalvåret? Låt någon annan göra det istället. Vi tar hand om arbetet under vinterhalvåret 2017/2018 när du tecknar ett snöskottningsavtal. Smidigt och praktiskt, dessutom får du tid för annat. Med lång erfarenhet och bredd på olika uppdrag är vi vana att arbeta på vintern. Vi röjer bort all snö på taket, som i längden annars kan skapa framtida problem som rost och liknande.


Låter det intressant? Då är det bara att kontakta oss på Takfix så bokar vi in ett möte för ditt nya projekt, eller skickar dig en offert vid förfrågan.

Nyhetsarkiv

  • Takfix snöröjningsavtal

    När vinterns snö och is börjar täcka ditt område är det dags att ta ställning till hur du ska hantera dessa utmaningar. Takfix erbjuder skräddarsydda snöröjningsavtal som är utformade för att göra din vinter bekymmersfri och säker.

    Läs mer
  • Vad menas med takpapp

    Takpapp är ett vattentätt och slitstark material som har impregnerats med asfaltliknande petroleumtjära som används under takpannor eller som ensamstående takbeklädnad. Har du ett flackt eller väldigt lite lutande tak passar takpapp alldeles utmärkt att användas som ensam beklädnad av taket. Takpapp har använts för att skydda bostäder landet runt ända sedan 1700-talet. Från början tillverkades materialet i små kvadrater och var inte alls lika hållbart som dagens takpapp.Den yttre sidan som vetter mot solens stålar är förklädd med krossat skiffer som skyddar mot väder och ger takpappen en längre livslängd.

    Läs mer
  • Renovera taket och få ner energiförbrukningen

    Ingen har väll missat de höga elpriserna som sprider sig genom Sverige! Vi kan läsa på webben och i tidningar hur vi som bostadsägare kan effektivisera och med smarta knep spara in på energi för att få ner kostanden på hushållets energiförbrukning. Sällan pratar någon om fastighetens tak. Visst, det är en stor och dyrare investering, men taket på din fastighet finns där för att skydda och isolera året om och är en stor nyckelfaktor för att ge din bostad det skydd den behöver.

    Läs mer