Takbyte i Stockholm kan kräva bygglov

Regler för bygglov vid takbyte i Stockholm. Vi gör takbyten i Stockholm och stöter då och då på frågan om bygglov behövs vid takbytet. Om du behöver bygglov vid takbyte eller inte beror både på vad du ska göra och vilka regler som gäller i din kommun.

Bygglov behövs i vissa fall vid takbyte

Om takarbete i Stockholm kräver bygglov beror på vad för slags arbete det är. Till exempel om det är ett takbyte eller ett takbygge. Vid takbygge är generellt reglerna att man vid sitt hus får bygga ett skärmtak som är upp till 15 kvadratmeter stort utan bygglov. Det kan vara ett tak till ytterdörr.

Här kan du läsa mer om bygglov vid takbyte.

Om man ska bygga ett tak som är större än dessa 15 kvadratmeter krävs alltså ett bygglov både vid takarbete i Stockholm och i resten av landet. Om du till exempel vid ditt hem vill göra ett takarbete i form av ett bygge av ett skärmtak ute på tomten så krävs bygglov.

Vid takbyte i Stockholm gäller reglerna att du behöver ansöka om ett bygglov om du ska ändra hur taket ser ut. Ibland krävs även bygglov vid takbyte i Stockholm om du vill ändra till ett nytt material på ditt tak. Om du bor i ett tätbebyggt område och vill göra ett takbyte är det viktigt att ha koll på vad som står i detaljplanen om bygglov vid takbyte.

Fråga kommunen i Stockholm om bygglov vid takbyte

För att veta om bygglov krävs vid takbyte är det innan du gör ett takbyte i Stockholm bra att höra av dig till din kommuns bygg- och miljöavdelning och fråga om reglerna för bygglov vid takbyte.

Nyhetsarkiv

  • Takfix snöröjningsavtal

    När vinterns snö och is börjar täcka ditt område är det dags att ta ställning till hur du ska hantera dessa utmaningar. Takfix erbjuder skräddarsydda snöröjningsavtal som är utformade för att göra din vinter bekymmersfri och säker.

    Läs mer
  • Vad menas med takpapp

    Takpapp är ett vattentätt och slitstark material som har impregnerats med asfaltliknande petroleumtjära som används under takpannor eller som ensamstående takbeklädnad. Har du ett flackt eller väldigt lite lutande tak passar takpapp alldeles utmärkt att användas som ensam beklädnad av taket. Takpapp har använts för att skydda bostäder landet runt ända sedan 1700-talet. Från början tillverkades materialet i små kvadrater och var inte alls lika hållbart som dagens takpapp.Den yttre sidan som vetter mot solens stålar är förklädd med krossat skiffer som skyddar mot väder och ger takpappen en längre livslängd.

    Läs mer
  • Renovera taket och få ner energiförbrukningen

    Ingen har väll missat de höga elpriserna som sprider sig genom Sverige! Vi kan läsa på webben och i tidningar hur vi som bostadsägare kan effektivisera och med smarta knep spara in på energi för att få ner kostanden på hushållets energiförbrukning. Sällan pratar någon om fastighetens tak. Visst, det är en stor och dyrare investering, men taket på din fastighet finns där för att skydda och isolera året om och är en stor nyckelfaktor för att ge din bostad det skydd den behöver.

    Läs mer