Ta del av vår kunskapsbank om tak

I vår kunskapsbank om tak och takarbeten kan du läsa om allt från hur du på bästa sätt tar hand om ditt tak till hur lång tid som olika takmaterial håller och hur ett takbyte går till.

Vi har precis uppdaterat vår kunskapsbank med flera nya intressanta ämnen.

I Takfix kunskapsbank om tak och takarbeten finns nyttig information.

Uppdaterad kunskapsbank om takarbeten

I samband med att man ska renovera eller byta ut takmaterialet på sitt tak så kan frågorna vara många. Men även kring hur man tar hand om sitt tak för att undvika skador och slitage samt kring hur taket på olika sätt kan förbättras kan man ha frågor. I kunskapsbanken kan du läsa om detta och mycket annat.

I de texter som vi nu har uppdaterat kunskapsbanken med kan du läsa om hur du kan öka säkerheten på ditt tak, varför takpapp är ett bra alternativ, hur du underhåller ditt tak på rätt sätt samt hur man ska tänka för att välja rätt takmaterial till taket.

Hjälp med takarbeten i Stockholm

En kunskapsbank om tak och takarbeten är ett bra sätt att få mer information om frågor som kan tänkas uppstå i samband med en takrenovering, en takomläggning eller skötseln av ett tak. Om man inte själv har den rätta kunskapen kring tak så kan det dock ändå vara bra att vända sig till en takfirma med sina frågor samt för hjälp med takarbeten.

Takfix utför många typer av takarbeten runt om i Stockholmsområdet. Vi kan hjälpa dig med allt från en hel takomläggning med tegelpannor, betongpannor, plåt eller takpapp till renoveringar av tak och takunderhåll. Vi kan även hjälpa till med att montera säkerhetsanordningar på taket som gör det säkert att vistas på taket. Hör av dig för att veta mer om våra tjänster och ta även gärna en titt i kunskapsbanken.

Nyhetsarkiv

 • Se över ditt tak med en takbesiktning

  Under vinterhalvåret utsätts ett tak för särskilt hårda väderförhållanden med både vind, regn, snö och is. När våren sedan kommer kan det därför vara bra att se över taket och fixa till eventuella brister. Vi på Taxfix gör takbesiktningar runt om i Stockholmsområdet.

 • Nu är det vår och därmed dags att se över fasaden

  Nu när solen skiner är det perfekt läge att se över dom där sakerna som man alltid skjuter på. Sommaren är den bästa tiden att se över fasaden eftersom det inte får vara för kallt eller fuktigt om du behöver måla. Kanske finns det något hos dig som behöver ses om?

 • Därför kräver sanering av eternittak rätt kunskaper

  Att hantera material som innehåller asbest kan innebära risker är troligen känt hos de allra flesta. Ett sådant material är ett eternittak. Men varför är det egentligen så farligt att hantera asbest?

 • Boka vårens takomläggning i Stockholm redan nu

  Vi har nu gått in i ett nytt år och även om våren och sommaren kan kännas avlägsen kan det vara en god idé att redan nu boka in sin hjälp med vårens takomläggning i Stockholm. Takfix utför takbyten och takrenoveringar med många typer av takmaterial.

 • Så sköter du ditt sedumtak under vintern

  För att ett sedumtak och andra typer av gröna tak ska hålla sig i ett så bra skick som möjligt finns det en del som är bra att ha i åtanke. Vinterhalvåret är nu här och det finns saker att tänka på gällande skötseln av ditt sedumtak i Stockholm.