Spara din fasad med rensade hängrännor

Dagens hängrännor och stuprör håller en bra kvalitet, men det kan ändå vara bra att med jämna mellanrum se över så att de är hela och även att rensa dem så att vattnet kommer fram som det ska.

Höststäda

Ett annat sätt att se till att fasaden håller är att ta hand om den och underhålla den med jämna mellanrum. Läs mer om hur ofta en fasad ska underhållas.

Rensa bort löv och grenar i hängrännor och stuprör

Ibland krävs det att man ser över sina hängrännor och stuprör och rensar dem från sådant som grenar, barr och löv som kan ha fastnat. Hur ofta man måste rensa sina rännor och rör skiljer sig från hus till hus beroende på hur mycket träd som finns på gården. Om man har en gård med många träd kan det vara bra att ha i åtanke att man måste se över rännorna oftare än om man knappt har några träd i närheten av huset.

Vid rensningen börjar man med att ta bort löven och kvistarna som samlats och därefter kan det även vara bra att se över så att något inte har fastnat i skarvar i rören. Till sist är det även bra att skölja rent rännorna och rören för att få bort det sista som eventuellt är kvar.

Undvik skador på fasaden

Om man inte rensar sina stuprör och hängrännor finns det alltså en risk för att löv, grenar, barr och annat samlas och stoppar upp vattnet som ska rinna fritt. Om detta händer finns det en risk för att vattnet till slut forsar över kanten och ned på husets fasad.

Om man har en fasad som under en längre period utsätts för vatten kan det till slut göra att man får en vatten- eller fuktskada. Det finns alltså därför fördelar med att med jämna mellanrum rensa sina hängrännor och stuprör. Det är även bra att ibland se över så att rören är hela och inte läcker.

 

Nyhetsarkiv

 • Boka in sommarens fasadarbeten i Stockholm!

  Vi är nu inne i juni månad vilket betyder att sommaren äntligen är här. En av de tjänster som vi erbjuder i Stockholm som passar bra när sommarens varma temperature kommit är fasadarbeten för att fräscha upp husets yttre!

 • Tvätta taket för längre livslängd

  För många husägare kommer sommaren 2020 bli annorlunda och mer tid spenderas hemma. Då kan det vara ett bra tillfälle att passa på att se över sitt hus lite extra.

 • Takfix i Coronatider

  Vi på Takfix tar våra kunders och vår personals hem, familjer och hälsa på största allvar nu i dessa kristider. Vi utför takläggning med omsorg och försiktighet.

 • Hög tid att boka sommarens takarbete i Stockholm

  Våren är nu äntligen här och för dig som vill ha hjälp med en takrenovering eller en takomläggning i sommar kan det vara en god idé att nu börja planera för arbetet och höra av dig för att boka ditt takarbete i Stockholm.

 • Se över ditt tak med en takbesiktning

  Under vinterhalvåret utsätts ett tak för särskilt hårda väderförhållanden med både vind, regn, snö och is. När våren sedan kommer kan det därför vara bra att se över taket och fixa till eventuella brister. Vi på Taxfix gör takbesiktningar runt om i Stockholmsområdet.