Sedum & Gröna tak - Alltmer populärt

På senare tid har vi märkt en klart ökad efterfrågan på gröna tak.

Anledningen att sedumtak eller gröna tak är så populärt är ju förstås flera, en viktig anledning är att det ligger i tiden att tänka miljö och hållbarhet. I vissa områden och länder finns också incitament i form av byggregler och liknande som påverkar.

Som vi märker från våra kunder är en faktor det estetiska som tillför ett mervärde jämfört med döda material. Bland våra referenser kan du se några projekt och här kan du läsa mer om Sedumtak & Gröna tak i Stockholm.

Går du i tankar på att kanske investera i ett grönt tak så hjälper vi på Takfix dig gärna.
Har du frågor å funderingar så kan du/ni kontakta oss direkt på info@takfix.se eller ringa på 08-51 51 00 25

Nyhetsarkiv

 • Se över ditt tak med en takbesiktning

  Under vinterhalvåret utsätts ett tak för särskilt hårda väderförhållanden med både vind, regn, snö och is. När våren sedan kommer kan det därför vara bra att se över taket och fixa till eventuella brister. Vi på Taxfix gör takbesiktningar runt om i Stockholmsområdet.

 • Nu är det vår och därmed dags att se över fasaden

  Nu när solen skiner är det perfekt läge att se över dom där sakerna som man alltid skjuter på. Sommaren är den bästa tiden att se över fasaden eftersom det inte får vara för kallt eller fuktigt om du behöver måla. Kanske finns det något hos dig som behöver ses om?

 • Därför kräver sanering av eternittak rätt kunskaper

  Att hantera material som innehåller asbest kan innebära risker är troligen känt hos de allra flesta. Ett sådant material är ett eternittak. Men varför är det egentligen så farligt att hantera asbest?

 • Boka vårens takomläggning i Stockholm redan nu

  Vi har nu gått in i ett nytt år och även om våren och sommaren kan kännas avlägsen kan det vara en god idé att redan nu boka in sin hjälp med vårens takomläggning i Stockholm. Takfix utför takbyten och takrenoveringar med många typer av takmaterial.

 • Så sköter du ditt sedumtak under vintern

  För att ett sedumtak och andra typer av gröna tak ska hålla sig i ett så bra skick som möjligt finns det en del som är bra att ha i åtanke. Vinterhalvåret är nu här och det finns saker att tänka på gällande skötseln av ditt sedumtak i Stockholm.