Så utför du säker takskottning i vinter

Vinterhalvåret har nu anlänt. När mycket snö faller ned och samlas på taket kan det bli nödvändigt med en takskottning. För att takskottningen ska gå säkert till finns det dock en del som det är bra att tänka på.

En snöskottning på vinter, till exempel takskottning i Stockholm, kräver rätt kunskaper.

Läs mer också här om våra tjänster inom takskottning i Stockholm

Takskottning med rätt anordningar och kunskaper

När man ska utföra arbeten på sitt tak i Stockholm, som exempelvis en takskottning, är det först och främst viktigt att se till att det är säkert att vistas på taket. I detta ingår att taket är i ett bra skick men även att säkerhetsanordningar finns som gör takarbeten säkra. Några exempel är en takbrygga, ett takfotsräcke, ett nockräcke och så vidare. Detta är anordningar som både gör det lättare att ta sig fram på taket samt har utrymme för att man ska kunna fästa skyddslinor.

Även sedan i samband med själva takskottningen på huset i Stockholm är säkerheten viktig. Det är viktigt att man skottar på rätt sätt med säkerheten i fokus. I detta ingår att använda sig av rätt utrustning med säkerhetssele och rätt typ av snöskyffel. Vilken metod som är den bästa för takskottningen beror sedan på vilken typ av takmaterial som man har.

Om man inte själv har den rätta kunskapen att utföra en säker takskottning vid sitt hus i Stockholm så kan det vara bra att vända sig till en takfirma för att få hjälp med snöskottningen. Vi på Takfix är licenserade enligt Skotta säkert och är utbildade inom taksäkerhet.

Hjälp med takskottning i Stockholm

Det finns alltså en del att tänka på för att en takskottning ska utföras på ett säkert vis. Hör gärna av dig för att veta mer om våra takskottningar samt för att boka in din hjälp med takskottning.

Nyhetsarkiv

 • Därför kräver sanering av eternittak rätt kunskaper

  Att hantera material som innehåller asbest kan innebära risker är troligen känt hos de allra flesta. Ett sådant material är ett eternittak. Men varför är det egentligen så farligt att hantera asbest?

 • Boka vårens takomläggning i Stockholm redan nu

  Vi har nu gått in i ett nytt år och även om våren och sommaren kan kännas avlägsen kan det vara en god idé att redan nu boka in sin hjälp med vårens takomläggning i Stockholm. Takfix utför takbyten och takrenoveringar med många typer av takmaterial.

 • Så sköter du ditt sedumtak under vintern

  För att ett sedumtak och andra typer av gröna tak ska hålla sig i ett så bra skick som möjligt finns det en del som är bra att ha i åtanke. Vinterhalvåret är nu här och det finns saker att tänka på gällande skötseln av ditt sedumtak i Stockholm.

 • Så utför du säker takskottning i vinter

  Vinterhalvåret har nu anlänt. När mycket snö faller ned och samlas på taket kan det bli nödvändigt med en takskottning. För att takskottningen ska gå säkert till finns det dock en del som det är bra att tänka på.

 • Snöskottning av tak - vet du vad som gäller?

  Vill du veta mer om snöskottning av tak och vad man behöver tänka på inför vintern som fastighetsägare? I vår kunskapsbank hittar du massor av information som rör snöröjning och skottning av tak.