Så utför du säker takskottning i vinter

Vinterhalvåret har nu anlänt. När mycket snö faller ned och samlas på taket kan det bli nödvändigt med en takskottning. För att takskottningen ska gå säkert till finns det dock en del som det är bra att tänka på.

En snöskottning på vinter, till exempel takskottning i Stockholm, kräver rätt kunskaper.

Läs mer också här om våra tjänster inom takskottning i Stockholm

Takskottning med rätt anordningar och kunskaper

När man ska utföra arbeten på sitt tak i Stockholm, som exempelvis en takskottning, är det först och främst viktigt att se till att det är säkert att vistas på taket. I detta ingår att taket är i ett bra skick men även att säkerhetsanordningar finns som gör takarbeten säkra. Några exempel är en takbrygga, ett takfotsräcke, ett nockräcke och så vidare. Detta är anordningar som både gör det lättare att ta sig fram på taket samt har utrymme för att man ska kunna fästa skyddslinor.

Även sedan i samband med själva takskottningen på huset i Stockholm är säkerheten viktig. Det är viktigt att man skottar på rätt sätt med säkerheten i fokus. I detta ingår att använda sig av rätt utrustning med säkerhetssele och rätt typ av snöskyffel. Vilken metod som är den bästa för takskottningen beror sedan på vilken typ av takmaterial som man har.

Om man inte själv har den rätta kunskapen att utföra en säker takskottning vid sitt hus i Stockholm så kan det vara bra att vända sig till en takfirma för att få hjälp med snöskottningen. Vi på Takfix är licenserade enligt Skotta säkert och är utbildade inom taksäkerhet.

Hjälp med takskottning i Stockholm

Det finns alltså en del att tänka på för att en takskottning ska utföras på ett säkert vis. Hör gärna av dig för att veta mer om våra takskottningar samt för att boka in din hjälp med takskottning.

Nyhetsarkiv

 • Boka in sommarens fasadarbeten i Stockholm!

  Vi är nu inne i juni månad vilket betyder att sommaren äntligen är här. En av de tjänster som vi erbjuder i Stockholm som passar bra när sommarens varma temperature kommit är fasadarbeten för att fräscha upp husets yttre!

 • Tvätta taket för längre livslängd

  För många husägare kommer sommaren 2020 bli annorlunda och mer tid spenderas hemma. Då kan det vara ett bra tillfälle att passa på att se över sitt hus lite extra.

 • Takfix i Coronatider

  Vi på Takfix tar våra kunders och vår personals hem, familjer och hälsa på största allvar nu i dessa kristider. Vi utför takläggning med omsorg och försiktighet.

 • Hög tid att boka sommarens takarbete i Stockholm

  Våren är nu äntligen här och för dig som vill ha hjälp med en takrenovering eller en takomläggning i sommar kan det vara en god idé att nu börja planera för arbetet och höra av dig för att boka ditt takarbete i Stockholm.

 • Se över ditt tak med en takbesiktning

  Under vinterhalvåret utsätts ett tak för särskilt hårda väderförhållanden med både vind, regn, snö och is. När våren sedan kommer kan det därför vara bra att se över taket och fixa till eventuella brister. Vi på Taxfix gör takbesiktningar runt om i Stockholmsområdet.