Så går ett takbyte till

Med tiden slits taket på en fastighet ut och till slut kan ett byte av taket vara nödvändigt. Hur omfattande takbytet blir beror dels på hur slitet taket är och dels på vilken typ av takmaterial som man ska byta till.Se mer om våra takomläggningar och takrenoveringar i Stockholm

Ett arbete i flera steg

Ett takbyte är en process som sker i flera steg med början i en inspektion av takets skick. När man vet vilka skador som finns lämnas en offert på vad som ska göras och under vilken tid. Därefter kan arbetet med takbytet börja. När taket är utbytt görs en så kallad slutkontroll av taket tillsammans med den som äger fastigheten.

Hur omfattande takbytet blir beror på vilka skador som finns. Ibland blir takbytet och renoveringen av det mindre slaget där endast de delar av taket som är skadade byts ut. Ibland krävs istället ett byte av hela taket samt sådant som rännor och rör för avrinningen av vatten.

Hur takbytet går till beror på vilket material som taket består av. Att lägga traditionella takpannor kräver en viss teknik och ett plåttak en annan. Första steget är dock att byta ut läkt och takpappen om denna är sliten. Därefter kan läggningen av det nya takmaterialet påbörjas.

Flera fördelar med takbyte

Viktigt att tänka på är att det oftast är bäst att använda samma material som låg på taket innan. Om man vill byta till ett takmaterial som är tyngre kan det krävas mer renovering för att taket ska orka bära det nya materialet.

Det finns ett flertal fördelar med ett takbyte. För det första undviker man allt för stora skador om takbytet görs i tid och för det andra ger ett nyare tak ett bättre skydd mot väder och vind.

Nyhetsarkiv

 • Flera fördelar med tegeltak

  Det finns många typer av takmaterial som man kan ha på sitt tak i Stockholm. Ett klassiskt material som länge har använts till tak landet över är tegel. Det finns flera fördelar med att ha tegelpannor på sitt tak.

 • Dags att boka takomläggningen i Stockholm

  April månad är nu snart här och tiden har kommit att boka in vårens och sommarens takarbete i Stockholm med allt från mindre renoveringar till en total takomläggning.

 • Våren är tiden för snöröjning av tak i Stockholm

  Att ta hjälp med en snöröjning under vintertiden har ett flertal fördelar både för dig som är privatperson och för dig som är företagare. Nu när våren kommer finns det all anledning att ta hjälp med snöröjning av taket till din fastighet i Stockholm.

 • Vi mossbehandlar ditt tak i Stockholm

  Att ta hand om sitt tak är viktigt för att hållbarheten ska vara så lång som möjligt. En av de tjänster som vi erbjuder i Stockholm som förlänger takets livslängd är rengöring och mossbehandling av tak.