Så går ett takbyte till

Med tiden slits taket på en fastighet ut och till slut kan ett byte av taket vara nödvändigt. Hur omfattande takbytet blir beror dels på hur slitet taket är och dels på vilken typ av takmaterial som man ska byta till.Se mer om våra takomläggningar och takrenoveringar i Stockholm

Ett arbete i flera steg

Ett takbyte är en process som sker i flera steg med början i en inspektion av takets skick. När man vet vilka skador som finns lämnas en offert på vad som ska göras och under vilken tid. Därefter kan arbetet med takbytet börja. När taket är utbytt görs en så kallad slutkontroll av taket tillsammans med den som äger fastigheten.

Hur omfattande takbytet blir beror på vilka skador som finns. Ibland blir takbytet och renoveringen av det mindre slaget där endast de delar av taket som är skadade byts ut. Ibland krävs istället ett byte av hela taket samt sådant som rännor och rör för avrinningen av vatten.

Hur takbytet går till beror på vilket material som taket består av. Att lägga traditionella takpannor kräver en viss teknik och ett plåttak en annan. Första steget är dock att byta ut läkt och takpappen om denna är sliten. Därefter kan läggningen av det nya takmaterialet påbörjas.

Flera fördelar med takbyte

Viktigt att tänka på är att det oftast är bäst att använda samma material som låg på taket innan. Om man vill byta till ett takmaterial som är tyngre kan det krävas mer renovering för att taket ska orka bära det nya materialet.

Det finns ett flertal fördelar med ett takbyte. För det första undviker man allt för stora skador om takbytet görs i tid och för det andra ger ett nyare tak ett bättre skydd mot väder och vind.

Nyhetsarkiv

 • Faror med mycket snö på taket

  Under vinterhalvåret samlas ibland mycket snö på taket, vilket kan innebära en del risker. För att undvika faror med för mycket snö på taket finns det dock en del som kan göras.

 • Vi har investerat i en bockmaskin

  Vi är glada över att berätta att vi utvecklas och går framåt genom att vi nu har investerat i en ny maskin för bockning av plåt.

 • Så går ett takbyte till

  Med tiden slits taket på en fastighet ut och till slut kan ett byte av taket vara nödvändigt. Hur omfattande takbytet blir beror dels på hur slitet taket är och dels på vilken typ av takmaterial som man ska byta till.

 • Boka din takskottning i Stockholm i tid

  När vintern kommer så gör den det ibland med besked med en hel del snö på en och samma gång och då kan efterfrågan på hjälp med snöskottning bli stor.