Nu är det vår och därmed dags att se över fasaden

Nu när solen skiner är det perfekt läge att se över dom där sakerna som man alltid skjuter på. Sommaren är den bästa tiden att se över fasaden eftersom det inte får vara för kallt eller fuktigt om du behöver måla. Kanske finns det något hos dig som behöver ses om?

Som husägare hör det till att man på fritiden får ta fram penseln. Efter en hård vinter kan färgen och fasaden ha tagit en del stryk. En bra början kan vara att gå ut och se om fasadens färg ser bra ut. Behöver den renoveras och målas om? För den som jobbar heltid och har annat att göra eller där fysiken sätter gränser finns inte alltid möjligheten. Vänd dig då till oss så hjälper vi dig.

Här följer konkreta experttips som du kan använda dig av. Börja med att titta över fasaden och hur den mår. Det är oftast fasaden mot söder som utsätts mest för vind och väder. Om du har träpanel ska du leta efter missfärgningar och om färgen på panelen flagar. Missfärgningar kan man tvätta bort. Är panelen dålig kan den delvis eller helt behöva bytas ut men annars räcker det att skrapa och tvätta rent och måla på nytt. Vanligast är att man använder samma färg som fasaden redan har. Kom ihåg att om du byter färg på huset kan du behöva ansöka om bygglov.

På vår sida om fasadmålning kan du läsa mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig.

Nyhetsarkiv

 • Så tar du hand om sedumtaket under vintern

  Vi befinner oss nu i sluttampen av hösten och snart väntar mörkare dagar, kyla och snö. När det kommer till sedumtak finns det särskilda skötselråd att följa under vintertid för att se till att sedumplantorna mår så bra som möjligt under hela vinterhalvåret.

 • Takskottning inför vintern 2020/2021

  Vi är nu inne i mitten av oktober månad vilket innebär att det nu är hög tid att börja planera in vinterns snöskottning på tak i Stockholm. Vinter blir det alltid och snön kommer oftast olägligt! Därför kan det vara en god idé att ligga steget före och redan nu boka in ett abonnemang för takskottning i Stockholm inför vinter 2020/2021.

 • Boka in höstens takunderhåll!

  Vi är nu inne i mitten av september månad och hösten vilar precis runt hörnet. Då kan det vara dags att boka in höstens takunderhåll för att stärka taket mot höstens hårda väder och vind.

 • Hyr ställning hos oss på Takfix!

  Förutom tjänster inom takarbeten och takrenoveringar hyr vi på Takfix ut byggnadsställningar i Stockholm. Oavsett om ni är ett företag eller privatperson erbjuder vi ett helhetsansvar för uthyrning av ställningar som inkluderar både dimensionering och montering.