Mycket att tänka på vid takrivning

I samband med en takomläggning finns det en hel del att tänka på så att allt fungerar så smidigt som möjligt.

Vid en rivning av tak är säkerheten viktig.

En del av en takomläggning är rivningen av det gamla takmaterialet. En rivning av ett tak är en process med flera delar. Läs gärna mer om våra tjänster inom takomläggningar.

Säkerheten och miljön viktigt

Vid en rivning av ett tak är det först och främst viktigt att tänka på säkerheten. Vid en rivning är det därför bra att se till att ha rätt typ av säkerhetsutrustning. Riskerna minskas även av att man har en byggställning i anslutning till huset.

För att slippa ta ned takmaterialet för hand, vilket kan innebära onödiga risker, är det också bra att ha containrar nedanför taket när rivningen utförs. Det gamla och slitna materialet kan på det viset placeras direkt i containern.

Vid en rivning av taket ska man även se till att ta hand om det avfall som blir över på ett sätt som är skonsamt mot miljön. En del av detta är att ta avfallet till återvinningscentralen och sortera materialet utifrån vilken typ av material som det handlar om.

Innan arbetet med att lägga det nya takmaterialet kan börja kan det också vara så att delar av undertaket kan vara i behov av att fixas, om det är för slitet. Inför takbytet kan det vara bra att veta att det kan behövas bygglov för att byta taket. Det kan exempelvis vara om man ska byta till ett nytt slags takmaterial.

Takomläggningar i Stockholmsområdet

För att man ska vara säker på att arbetet med både rivning och läggning av det nya taket går till på rätt sätt kan det vara bra att ta hjälp av ett professionellt företag. Vi gör takomläggningar runt om i Stockholmsområdet.

 

Nyhetsarkiv

 • Tvätta taket för längre livslängd

  För många husägare kommer sommaren 2020 bli annorlunda och mer tid spenderas hemma. Då kan det vara ett bra tillfälle att passa på att se över sitt hus lite extra.

 • Takfix i Coronatider

  Vi på Takfix tar våra kunders och vår personals hem, familjer och hälsa på största allvar nu i dessa kristider. Vi utför takläggning med omsorg och försiktighet.

 • Hög tid att boka sommarens takarbete i Stockholm

  Våren är nu äntligen här och för dig som vill ha hjälp med en takrenovering eller en takomläggning i sommar kan det vara en god idé att nu börja planera för arbetet och höra av dig för att boka ditt takarbete i Stockholm.

 • Se över ditt tak med en takbesiktning

  Under vinterhalvåret utsätts ett tak för särskilt hårda väderförhållanden med både vind, regn, snö och is. När våren sedan kommer kan det därför vara bra att se över taket och fixa till eventuella brister. Vi på Taxfix gör takbesiktningar runt om i Stockholmsområdet.

 • Nu är det vår och därmed dags att se över fasaden

  Nu när solen skiner är det perfekt läge att se över dom där sakerna som man alltid skjuter på. Sommaren är den bästa tiden att se över fasaden eftersom det inte får vara för kallt eller fuktigt om du behöver måla. Kanske finns det något hos dig som behöver ses om?