Mycket att tänka på vid takrivning

I samband med en takomläggning finns det en hel del att tänka på så att allt fungerar så smidigt som möjligt.

Vid en rivning av tak är säkerheten viktig.

En del av en takomläggning är rivningen av det gamla takmaterialet. En rivning av ett tak är en process med flera delar. Läs gärna mer om våra tjänster inom takomläggningar.

Säkerheten och miljön viktigt

Vid en rivning av ett tak är det först och främst viktigt att tänka på säkerheten. Vid en rivning är det därför bra att se till att ha rätt typ av säkerhetsutrustning. Riskerna minskas även av att man har en byggställning i anslutning till huset.

För att slippa ta ned takmaterialet för hand, vilket kan innebära onödiga risker, är det också bra att ha containrar nedanför taket när rivningen utförs. Det gamla och slitna materialet kan på det viset placeras direkt i containern.

Vid en rivning av taket ska man även se till att ta hand om det avfall som blir över på ett sätt som är skonsamt mot miljön. En del av detta är att ta avfallet till återvinningscentralen och sortera materialet utifrån vilken typ av material som det handlar om.

Innan arbetet med att lägga det nya takmaterialet kan börja kan det också vara så att delar av undertaket kan vara i behov av att fixas, om det är för slitet. Inför takbytet kan det vara bra att veta att det kan behövas bygglov för att byta taket. Det kan exempelvis vara om man ska byta till ett nytt slags takmaterial.

Takomläggningar i Stockholmsområdet

För att man ska vara säker på att arbetet med både rivning och läggning av det nya taket går till på rätt sätt kan det vara bra att ta hjälp av ett professionellt företag. Vi gör takomläggningar runt om i Stockholmsområdet.

 

Nyhetsarkiv

 • Flera fördelar med tegeltak

  Det finns många typer av takmaterial som man kan ha på sitt tak i Stockholm. Ett klassiskt material som länge har använts till tak landet över är tegel. Det finns flera fördelar med att ha tegelpannor på sitt tak.

 • Dags att boka takomläggningen i Stockholm

  April månad är nu snart här och tiden har kommit att boka in vårens och sommarens takarbete i Stockholm med allt från mindre renoveringar till en total takomläggning.

 • Våren är tiden för snöröjning av tak i Stockholm

  Att ta hjälp med en snöröjning under vintertiden har ett flertal fördelar både för dig som är privatperson och för dig som är företagare. Nu när våren kommer finns det all anledning att ta hjälp med snöröjning av taket till din fastighet i Stockholm.

 • Vi mossbehandlar ditt tak i Stockholm

  Att ta hand om sitt tak är viktigt för att hållbarheten ska vara så lång som möjligt. En av de tjänster som vi erbjuder i Stockholm som förlänger takets livslängd är rengöring och mossbehandling av tak.