Takskottning inför vintern 2020/2021

Vi är nu inne i mitten av oktober månad vilket innebär att det nu är hög tid att börja planera in vinterns snöskottning på tak i Stockholm. Vinter blir det alltid och snön kommer oftast olägligt! Därför kan det vara en god idé att ligga steget före och redan nu boka in ett abonnemang för takskottning i Stockholm inför vinter 2020/2021.

Läs mer om våra tjänster inom takskottning i Stockholm

 

TAKSKOTTNING - för en ökad säkerhet

Äger man en fastighet är det väldigt viktigt att kontrollera den mängd snö som finns uppe på taket. Detta för att säkerställa att det inte uppstår skador eller olyckor till följd av att snö eller is som riskerar falla ned mot marken och skada trafikanter och fotgängare. Tung packad snö riskerar även skada taket. Det kan till exempel leda till fuktskador – något som kan bli dyrt att åtgärda. Att hålla taket fritt från snö under vintern är därför viktigt av flera anledningar.

 

Varje år drabbas fastighetsägare av dyra takskador på grund av snön. För att minska riskerna med snö på taket kan det vara bra att boka in hjälp med skottning på taket.  Vid en takskottning är det viktigt att rätt metod används samt att rätt kunskaper kring hur en snöröjning på ett tak ska utföras på ett säkert vis finns.

 

Att utföra snöskottning på egen hand

Många fastighetsägare överväger att utföra snöskottningen på egen hand. Viktigt här är att man tänker på sin egen säkerhet för att undvika fallolycka. Se till att du har rätt typ av utrustning och rätt typ av kunskaper inom hur en säker takskottning går till. När man skottar ett tak gör den höga höjden att säkerhetssele ska användas. För att undvika riskerna ska också rätt typ av kläder användas, till exempel skor som minskar halkrisken.

 

Ta hjälp av en professionell firma

Eftersom att takskottning kan innebära en del risker är det alltid säkrast att anlita någon behörig som utför jobbet. Vi på Takfix har lång erfarenhet av takskottning och som är utbildade enligt ”Skotta Säkert” vilket säkerställer en säker snöskottning. Chansa inte med säkerheten – ta istället hjälp av en professionell firma som både har rätt kompetens, utrustning och utbildning.

Nyhetsarkiv

 • TAKRENOVERING I STOCKHOLM

  Funderar du på att renovera taket till vår? Vi på Takfix hjälper dig med takrenovering i Stockholm. Det är viktigt att ta hand om taket eftersom påfrestning från väder och vind skadar taket. Se även till att ha ett öga på taket för att undvika läckage och andra skador.  

 • Boka in din takläggare för 2021 redan nu!

  Vi är nu inne i 2021 och vi på Takfix vill passa på att önska alla en god fortsättning på det nya året. Du som har planer på att lägga om taket i vår är det hög tid att redan nu boka in din takläggare. Det har blivit allt mer populärt att byta tak under våren vilket gör att efterfrågan på takläggare snabbt skjuter i höjden. Genom att vara ute i god tid ser du till att du får din takomläggning gjord innan sommarens varma dagar!

 • Faror med snötäckta tak

  Nu är vi inne i slutet av december månad och såhär under vinterhalvåret kan det samlas mycket snö på taket, vilket kan innebära en del risker. För att undvika faror med för mycket snö på taket finns det dock en del som kan göras.

 • Så tar du hand om sedumtaket under vintern

  Vi befinner oss nu i sluttampen av hösten och snart väntar mörkare dagar, kyla och snö. När det kommer till sedumtak finns det särskilda skötselråd att följa under vintertid för att se till att sedumplantorna mår så bra som möjligt under hela vinterhalvåret.

 • Takskottning inför vintern 2020/2021

  Vi är nu inne i mitten av oktober månad vilket innebär att det nu är hög tid att börja planera in vinterns snöskottning på tak i Stockholm. Vinter blir det alltid och snön kommer oftast olägligt! Därför kan det vara en god idé att ligga steget före och redan nu boka in ett abonnemang för takskottning i Stockholm inför vinter 2020/2021.