Grästak & Sedum - Efterfrågan och intresset förväntas öka markant kommande år!

Ta en kontakt så berättar vi mer om Sedumtak i Stockholm och de övriga tjänster på tak vi erbjuder.

Sedum är en grupp fetbladsväxter som är hållbara och inte kräver någon särskild skötsel, möjligen kan man behöva gödsla vid några tillfällen.

Växterna skiftar i rött, grönt och gult och med årstiderna kommer hela taket att skifta i färg. En av anledningarna till att man jobbar med sedumtak är ofta att dagvattennätet är belastat och sedumtak fördröjer avrinningen.

Växtmattorna rullas ut på en speciell gummimatta och miljömässigt är fördelarna flera. Taken tar upp koldioxid, bidrar till den biologiska mångfalden och minskar den förhöjda temperaturen som kan bli i stadsmiljön på sommaren.

Bland de olika takbeläggningar vi jobbar med är sedumtak / gröna tak en särskild nisch där vi kontinuerligt jobbar med kompetensutveckling för att kunna ha bra erbjudanden och garantier till dig som kund.

Ta en kontakt så berättar vi mer om Sedumtak i Stockholm och de övriga tjänster på tak vi erbjuder. Vi vänder oss både till privata och kommersiella fastighetsägare som är måna om sina tak.

Nyhetsarkiv

 • Snöskottning av tak - vet du vad som gäller?

  Vill du veta mer om snöskottning av tak och vad man behöver tänka på inför vintern som fastighetsägare? I vår kunskapsbank hittar du massor av information som rör snöröjning och skottning av tak.

 • Undvik vinterns risker med snörasskydd

  Hösten är här och vintern närmar sig. När mycket snö under vintern samlas på taket kan det finnas en risk att den faller ned mot marken. Genom att montera taksäkerhet kan du undvika risken för olyckor i vinter. Takfix monterar taksäkerhet runt om i Stockholm.

 • Tillökning i vår kunskapsbank om byggställningar

  I vår kunskapsbank kan du nu få reda på vad det kostar att låta bygga en ställning, om du själv kan vara med i monteringsarbetet, och hur du kan veta att byggställningen är godkänd och säker.

 • Dags att boka vinterns takskottning i Stockholm

  Även om vintern kanske känns långt borta så går tiden fort och det kan vara bra att redan nu tänka på att boka in sin hjälp med takskottning i Stockholm inför vintern.