Flera fördelar med sedumtak i Stockholm

De takmaterial som man kan välja till sitt tak i Stockholm är många. Ett val av takmaterial är ett så kallat sedumtak. Att välja sedum till sitt tak i Stockholm har ett flertal fördelar.

Att välja sedumtak i Stockholm har flera fördelar.

Läs mer även här om fördelarna med sedumtak

Sedumtaket är isolerande och skyddar mot oljud

Bland valen av takmaterial finns bland annat plåttak, tegeltak och sedumtak. Vilket takmaterial som man ska välja beror både på husets förutsättningar och de egna önskemålen. Ett sedumtak är ett så kallat grönt tak, alltså ett tak som är uppbyggt med växtlighet. Sedum är en växt som har små feta blad och blommor i flera olika fina färger. Om det passar att välja sedum till taket på huset i Stockholm så är det alltså ett val med flera fördelar.

Ett sedumtak har för det första isolerande effekter som gör att värmen hålls inne på ett bra vis. Sedumtaket är därför ur det perspektivet något som kan spara pengar. För det andra så skyddar sedumtaket även mot ljud som kommer utifrån.

Ytterligare en fördel med att välja sedumtak i Stockholm är att taket med sina växter samspelar på ett bra vis med den omgivande naturen och med naturlivet. Sedumtaket blir på det viset en del av ekosystemet. Växterna är fina att se på och samlar även upp regnvattnet på taket på ett effektivt vis.

Takarbeten runt om i Stockholm

Vi utför många takarbeten runt om i Stockholm med både takomläggningar och takrenoveringar samt andra tjänster som taktvättning, takmålningar, mossbehandlingar och montering av taksäkerhet som ser till att det är säkert att vistas på taket och att snön inte faller ned och riskerar skador.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om sedumtak eller ha hjälp med en takomläggning på ditt hus i Stockholm.

Nyhetsarkiv

 • Flera fördelar med sedumtak i Stockholm

  De takmaterial som man kan välja till sitt tak i Stockholm är många. Ett val av takmaterial är ett så kallat sedumtak. Att välja sedum till sitt tak i Stockholm har ett flertal fördelar.

 • Ta del av vår kunskapsbank om tak

  I vår kunskapsbank om tak och takarbeten kan du läsa om allt från hur du på bästa sätt tar hand om ditt tak till hur lång tid som olika takmaterial håller och hur ett takbyte går till.

 • Takfix arbetar med takfönster från Velux

  När man ska installera ett takfönster på sitt hus i Stockholm så finns det en del som är bra att tänka på för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt.

 • Flera fördelar med tegeltak

  Det finns många typer av takmaterial som man kan ha på sitt tak i Stockholm. Ett klassiskt material som länge har använts till tak landet över är tegel. Det finns flera fördelar med att ha tegelpannor på sitt tak.