Flera fördelar med sedumtak i Stockholm

De takmaterial som man kan välja till sitt tak i Stockholm är många. Ett val av takmaterial är ett så kallat sedumtak. Att välja sedum till sitt tak i Stockholm har ett flertal fördelar.

Att välja sedumtak i Stockholm har flera fördelar.

Läs mer även här om fördelarna med sedumtak

Sedumtaket är isolerande och skyddar mot oljud

Bland valen av takmaterial finns bland annat plåttak, tegeltak och sedumtak. Vilket takmaterial som man ska välja beror både på husets förutsättningar och de egna önskemålen. Ett sedumtak är ett så kallat grönt tak, alltså ett tak som är uppbyggt med växtlighet. Sedum är en växt som har små feta blad och blommor i flera olika fina färger. Om det passar att välja sedum till taket på huset i Stockholm så är det alltså ett val med flera fördelar.

Ett sedumtak har för det första isolerande effekter som gör att värmen hålls inne på ett bra vis. Sedumtaket är därför ur det perspektivet något som kan spara pengar. För det andra så skyddar sedumtaket även mot ljud som kommer utifrån.

Ytterligare en fördel med att välja sedumtak i Stockholm är att taket med sina växter samspelar på ett bra vis med den omgivande naturen och med naturlivet. Sedumtaket blir på det viset en del av ekosystemet. Växterna är fina att se på och samlar även upp regnvattnet på taket på ett effektivt vis.

Takarbeten runt om i Stockholm

Vi utför många takarbeten runt om i Stockholm med både takomläggningar och takrenoveringar samt andra tjänster som taktvättning, takmålningar, mossbehandlingar och montering av taksäkerhet som ser till att det är säkert att vistas på taket och att snön inte faller ned och riskerar skador.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om sedumtak eller ha hjälp med en takomläggning på ditt hus i Stockholm.

Nyhetsarkiv

 • Se över ditt tak med en takbesiktning

  Under vinterhalvåret utsätts ett tak för särskilt hårda väderförhållanden med både vind, regn, snö och is. När våren sedan kommer kan det därför vara bra att se över taket och fixa till eventuella brister. Vi på Taxfix gör takbesiktningar runt om i Stockholmsområdet.

 • Nu är det vår och därmed dags att se över fasaden

  Nu när solen skiner är det perfekt läge att se över dom där sakerna som man alltid skjuter på. Sommaren är den bästa tiden att se över fasaden eftersom det inte får vara för kallt eller fuktigt om du behöver måla. Kanske finns det något hos dig som behöver ses om?

 • Därför kräver sanering av eternittak rätt kunskaper

  Att hantera material som innehåller asbest kan innebära risker är troligen känt hos de allra flesta. Ett sådant material är ett eternittak. Men varför är det egentligen så farligt att hantera asbest?

 • Boka vårens takomläggning i Stockholm redan nu

  Vi har nu gått in i ett nytt år och även om våren och sommaren kan kännas avlägsen kan det vara en god idé att redan nu boka in sin hjälp med vårens takomläggning i Stockholm. Takfix utför takbyten och takrenoveringar med många typer av takmaterial.

 • Så sköter du ditt sedumtak under vintern

  För att ett sedumtak och andra typer av gröna tak ska hålla sig i ett så bra skick som möjligt finns det en del som är bra att ha i åtanke. Vinterhalvåret är nu här och det finns saker att tänka på gällande skötseln av ditt sedumtak i Stockholm.