Flera fördelar med sedumtak i Stockholm

De takmaterial som man kan välja till sitt tak i Stockholm är många. Ett val av takmaterial är ett så kallat sedumtak. Att välja sedum till sitt tak i Stockholm har ett flertal fördelar.

Att välja sedumtak i Stockholm har flera fördelar.

Läs mer även här om fördelarna med sedumtak

Sedumtaket är isolerande och skyddar mot oljud

Bland valen av takmaterial finns bland annat plåttak, tegeltak och sedumtak. Vilket takmaterial som man ska välja beror både på husets förutsättningar och de egna önskemålen. Ett sedumtak är ett så kallat grönt tak, alltså ett tak som är uppbyggt med växtlighet. Sedum är en växt som har små feta blad och blommor i flera olika fina färger. Om det passar att välja sedum till taket på huset i Stockholm så är det alltså ett val med flera fördelar.

Ett sedumtak har för det första isolerande effekter som gör att värmen hålls inne på ett bra vis. Sedumtaket är därför ur det perspektivet något som kan spara pengar. För det andra så skyddar sedumtaket även mot ljud som kommer utifrån.

Ytterligare en fördel med att välja sedumtak i Stockholm är att taket med sina växter samspelar på ett bra vis med den omgivande naturen och med naturlivet. Sedumtaket blir på det viset en del av ekosystemet. Växterna är fina att se på och samlar även upp regnvattnet på taket på ett effektivt vis.

Takarbeten runt om i Stockholm

Vi utför många takarbeten runt om i Stockholm med både takomläggningar och takrenoveringar samt andra tjänster som taktvättning, takmålningar, mossbehandlingar och montering av taksäkerhet som ser till att det är säkert att vistas på taket och att snön inte faller ned och riskerar skador.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om sedumtak eller ha hjälp med en takomläggning på ditt hus i Stockholm.

Nyhetsarkiv

 • Nu hyr vi ut byggställningar i Stockholm

  Vi erbjuder nu såväl modulställningar som ramställningar, i stål eller aluminium när ni behöver hyra ställning i Stockholm. Vi kan hjälpa er med montering eller så kan ni montera själva. Om ni önskar att vi hjälper till med montering så är det bra att veta att ni kan få ROT-avdrag för arbetet. Om ni önskar montera själva så har vi tillgång till programvara som gör jobbet enkelt och säkert.

 • Vi är behöriga att sanera eternittak

  Det finns takarbeten som kräver en särskild kunskap och även särskild utbildning för att de ska gå säkert till. Ett exempel är när man ska utföra takarbeten på eternittak. Takfix har behörighet att sanera asbesttak.

 • Takfix utför takläggning på industritak i Stockholm

  Vi på Takfix utför många typer av takarbeten i Stockholm åt både privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag. Du visste väl att vi erbjuder taktjänster till dig som har ett industritak i Stockholm?

 • Takfix har garanti på takbyten

  När man investerar på sitt hus genom att anlita en takfirma för ett takbyte så vill man kunna känna sig trygg med att slutresultatet blir så bra som man förväntar sig att det ska bli. Vi på Takfix har av den anledningen en garanti på vårt arbete inom takläggningar.