Faror med snötäckta tak

Nu är vi inne i slutet av december månad och såhär under vinterhalvåret kan det samlas mycket snö på taket, vilket kan innebära en del risker. För att undvika faror med för mycket snö på taket finns det dock en del som kan göras.

Läs gärna mer om våra tjänster inom taksäkerhet i Stockholm

 

Faror med mycket snö på taket

Vissa vintrar kommer med mer snö än andra. När stora mängder snö hamnar på taket kan detta innebära stora risker, som exempelvis snöras. Att snö faller ned från taket är inget dock problem i sig, utan det är om någon skulle befinna sig på marken under som farorna kan komma. Packad snö kan väga mycket och att få snön fallande över sig kan innebära risker.

För att undvika att snö faller ned på fotgängare och trafikanter finns det en del åtgärder som kan göras. För det första kan man ta hjälp med en takskottning i Stockholm med jämna mellanrum för att få bort snön. Ett alternativ för att hindra snön från att falla ned är att montera skydd mot snöras på taket. Ett skydd kan exempelvis bestå av ett räcke som samlar upp snön och hindrar den från att falla ned från taket. 

En annan fara med att ha för mycket snö på taket är att den smältande snön genererar mycket vatten som sedan ska rinna av taket när våren kommer, vilket eventuellt leda till problem. För att slippa den typen av faror med för mycket snö gäller det att skotta taket. 

 

Takfix önskar er alla en god jul

Att ta hand om sitt tak och förbereda det inför vinters snöiga dagar är av stor vikt för att undvika eventuella skador. Vi på Takfix hjälper dig att säkra ditt tak genom snöskottning och montering av snörasskydd. Kontakta oss gärna så berättar vi mer om hur vi på bästa sätt kan säkra ditt tak. 

Så här i december vill vi även passa på att önska alla våra kunder en riktigt god jul utan onödiga snöras!

Nyhetsarkiv

 • Boka in vårens taktvätt!

  Vi är nu inne i april månad och våren är äntligen här! En utav de tjänster som vi erbjuder i Stockholm som passar bra när vårens varmare temperaturer kommer är en taktvättning. Alger, mossa, lav och andra typer av påväxt sliter på taket och kan ge ett försämrat skydd. Genom att utföra er taktvätt ser man till att taket är fritt från skadlig påväxt och på så sätt ger man taket en längre livslängd.

 • Våren är här – dags att se över taket!

  Nu när solen lyser och temperaturerna stiger är det perfekt läge att se över de där sakerna som man kanske alltid skjuter på. Våren är nämligen bästa tiden att se över sitt tak! Med regelbundet underhåll kan du förlänga takets livslängd, förebygga vattenskador och därmed undvika oväntade kostnader.

 • Takrenovering i Stockholm

  Funderar du på att renovera taket till vår? Vi på Takfix hjälper dig med takrenovering i Stockholm. Det är viktigt att ta hand om taket eftersom påfrestning från väder och vind skadar taket. Se även till att ha ett öga på taket för att undvika läckage och andra skador.  

 • Boka in din takläggare för 2021 redan nu!

  Vi är nu inne i 2021 och vi på Takfix vill passa på att önska alla en god fortsättning på det nya året. Du som har planer på att lägga om taket i vår är det hög tid att redan nu boka in din takläggare. Det har blivit allt mer populärt att byta tak under våren vilket gör att efterfrågan på takläggare snabbt skjuter i höjden. Genom att vara ute i god tid ser du till att du får din takomläggning gjord innan sommarens varma dagar!

 • Faror med snötäckta tak

  Nu är vi inne i slutet av december månad och såhär under vinterhalvåret kan det samlas mycket snö på taket, vilket kan innebära en del risker. För att undvika faror med för mycket snö på taket finns det dock en del som kan göras.