Få ett tak som håller med tiden

För att taket på ens hus ska hålla så länge som möjligt kan det vara bra att tänka på att ta hand om det på rätt sätt.

Vad som är bra att se över på taket och hur man tar hand om taket skiljer sig dock mellan olika typer av takmaterial. Se mer även här om takunderhåll i Stockholm

Se över och underhåll ditt tak

Takmaterial håller generellt under många år, men sådant som väder och vind sliter på taken och kan påverka hur lång tid det tar innan ett visst tak måste bytas ut. För att ge sitt tak de bästa förutsättningarna att hålla länge kan det vara en bra idé att se över takets skick och underhålla det så att problemen till slut inte blir allt för stora och ett byte av hela taket krävs.

Det kan med jämna mellanrum vara bra att se över sådant som att takpannorna är hela och ligger rätt samt att pappen och läkten är hel. Det kan också vara bra att se över taket inifrån på vinden för att se så att det inte finns problem med sådant som fukt och mögel.

Om det är ett hus med ett plåttak och inte med takpannor är det bra att inspektera så att taket är helt och att skarvarna är täta och inte släpper in vatten.

Hållbart tak med en taktvättning

Ett sätt att se till så att man underhåller sitt tak och har ett tak som håller med tiden är alltså att med jämna mellanrum inspektera taket. Något annat som kan vara bra för takets hållbarhet är en taktvättning. Vid en taktvättning spolas taket rent med en högtryckstvätt för att få bort sådant som mossa och växter på taket som annars kan stoppa och samla upp vatten och fukt som kan skada taket.

Nyhetsarkiv

 • Boka in sommarens fasadarbeten i Stockholm!

  Vi är nu inne i juni månad vilket betyder att sommaren äntligen är här. En av de tjänster som vi erbjuder i Stockholm som passar bra när sommarens varma temperature kommit är fasadarbeten för att fräscha upp husets yttre!

 • Tvätta taket för längre livslängd

  För många husägare kommer sommaren 2020 bli annorlunda och mer tid spenderas hemma. Då kan det vara ett bra tillfälle att passa på att se över sitt hus lite extra.

 • Takfix i Coronatider

  Vi på Takfix tar våra kunders och vår personals hem, familjer och hälsa på största allvar nu i dessa kristider. Vi utför takläggning med omsorg och försiktighet.

 • Hög tid att boka sommarens takarbete i Stockholm

  Våren är nu äntligen här och för dig som vill ha hjälp med en takrenovering eller en takomläggning i sommar kan det vara en god idé att nu börja planera för arbetet och höra av dig för att boka ditt takarbete i Stockholm.

 • Se över ditt tak med en takbesiktning

  Under vinterhalvåret utsätts ett tak för särskilt hårda väderförhållanden med både vind, regn, snö och is. När våren sedan kommer kan det därför vara bra att se över taket och fixa till eventuella brister. Vi på Taxfix gör takbesiktningar runt om i Stockholmsområdet.