Därför kräver sanering av eternittak rätt kunskaper

Att hantera material som innehåller asbest kan innebära risker är troligen känt hos de allra flesta. Ett sådant material är ett eternittak. Men varför är det egentligen så farligt att hantera asbest?

Rivning av eternittak kräver rätt kompetens.

Läs mer om våra tjänster inom takrivning och sanering av eternittak i Stockholm

Asbest och eternit kan påverka hälsan

En rivning eller sanering av ett eternittak bör skötas av någon som har de rätta kunskaperna. Detta eftersom det alltså finns risker med att hantera material som är gjort med asbest. Anledningen till att det krävs försiktighet och kunskaper vid hanteringen av asbest är de asbestfibrer som asbesthaltigt material innehåller.

När material som innehåller asbest går sönder, för att det är så pass gammalt att det har blivit slitet eller i samband med en rivning av materialet, så släpps asbestfibrer lös. Dessa fibrer är så små att de lätt sprids med luften och kan följa med ned i lungorna när man andas. De skadar sedan lungorna och kan leda till en rad sjukdomar med lungcancer som ett värsta fall.

När man river ett eternittak i Stockholm, och resten av landet, krävs att man har rätt utrustning. Det krävs även att kompetensen finns där så att asbestsaneringen går till på ett säkert vis där spridningen av asbesten minimeras. Bland annat ska skyddsutrustning användas och det avfall som blir över vid rivningen tas om hand på ett särskilt vis.

Takrivning av eternittak i Stockholm

Ett tak av eternit har en lång hållbarhet men till slut gör väder och vind att det blir dags att riva taket. Takfix har de rätta kunskaperna inom rivning och sanering av eternittak och hjälper kunder runt om i Stockholmsområdet. Hör av dig för att veta mer om tjänsterna inom sanering av eternittak i Stockholm samt för att boka rivning och sanering.

Nyhetsarkiv

 • Tvätta taket för längre livslängd

  För många husägare kommer sommaren 2020 bli annorlunda och mer tid spenderas hemma. Då kan det vara ett bra tillfälle att passa på att se över sitt hus lite extra.

 • Takfix i Coronatider

  Vi på Takfix tar våra kunders och vår personals hem, familjer och hälsa på största allvar nu i dessa kristider. Vi utför takläggning med omsorg och försiktighet.

 • Hög tid att boka sommarens takarbete i Stockholm

  Våren är nu äntligen här och för dig som vill ha hjälp med en takrenovering eller en takomläggning i sommar kan det vara en god idé att nu börja planera för arbetet och höra av dig för att boka ditt takarbete i Stockholm.

 • Se över ditt tak med en takbesiktning

  Under vinterhalvåret utsätts ett tak för särskilt hårda väderförhållanden med både vind, regn, snö och is. När våren sedan kommer kan det därför vara bra att se över taket och fixa till eventuella brister. Vi på Taxfix gör takbesiktningar runt om i Stockholmsområdet.

 • Nu är det vår och därmed dags att se över fasaden

  Nu när solen skiner är det perfekt läge att se över dom där sakerna som man alltid skjuter på. Sommaren är den bästa tiden att se över fasaden eftersom det inte får vara för kallt eller fuktigt om du behöver måla. Kanske finns det något hos dig som behöver ses om?