Boka in vårens taktvätt!

Vi är nu inne i april månad och våren är äntligen här! En utav de tjänster som vi erbjuder i Stockholm som passar bra när vårens varmare temperaturer kommer är en taktvättning.

Alger, mossa, lav och andra typer av påväxt sliter på taket och kan ge ett försämrat skydd. Genom att utföra er taktvätt ser man till att taket är fritt från skadlig påväxt och på så sätt ger man taket en längre livslängd.

Läs gärna mer om våra tjänster inom takarbeten i Stockholm

 

För ett hållbart tak

Alla tak får efter några år påväxt i form av alger, mossa i olika former och lavar. Problemet har vuxit sig allt större på senare tid på grund av klimatförändringar och surt regn som ger mer näring åt påväxten. Påväxt av huset kan se tråkigt ut rent estetiskt, men det samlar även fukt vilket leder till att pannorna kan spricka. När takpannor spricker kan regn, snö och annat ta sig in under pannorna vilket kan leda till vattenskador, röta och mögel. Påväxtens rötter förstör även ytan på pannorna vilket gör att den vattenavvisande ytan försvinner. Att hålla taket rent kommer göra huset både fräschare till utseendet men även ge huset en längre livslängd.

 

Så går det till

Vid en taktvättning får man bort sådant som smuts och mossa som kan ha samlats och fått fäste på taket. I och med att man får bort smutsen och växterna på taket så blir utseendet finare och taket håller sig i ett bra skick över längre tid.

När vi på Takfix utför taktvättning i Stockholm så används en högtryckstvätt med varmt vatten som får bort smutsen på ditt tak. För att minska risken för att växtlighet åter får fäste på taket så kan vi även behandla det med ett medel som är framtaget får att skydda taket och hålla växtlighet borta.

Det finns alltså flera fördelar med att ta hand om sitt tak och få bort smuts och mossa genom att tvätta taket. Vill du ha hjälp med taktvättning i Stockholm i vår eller i sommar? Hör gärna av dig.

Nyhetsarkiv