Boka in höstens takunderhåll!

Vi är nu inne i mitten av september månad och hösten vilar precis runt hörnet. Då kan det vara dags att boka in höstens takunderhåll för att stärka taket mot höstens hårda väder och vind.

Se till att taket håller tätt i vinter

För att åstadkomma ett tak som håller så länge som möjligt är det viktigt att se över taket regelbundet. En regelbunden översyn av taket på en till två gånger per år kan spara mycket pengar. Under höst- och vinterhalvåret kan taket utsättas för både hårda vindar, regn och snö och då är det viktigt att man har ett tak i bra skick som håller tätt mot svenska väderomväxlingar. Därför är det god tid att redan nu se över taket för att hinna med att åtgärda sådant som behövs fixas inför vintern. Kanske visar det sig att ett takbyte är nödvändigt, eller kanske endast några små åtgärder. Oavsett vilket, så är det nyttigt att se över takpannornas och plåtens skick, men även hur taket ser ut på insidan på vinden. 

Läs gärna mer om våra tjänster inom takunderhåll i Stockholm

 

Underhåll taket och spara pengar

Trots att de takmaterial som finns på marknaden ska hålla under många år så gör väder och vind ändå att ett tak slits med tiden. Hur länge ett tak håller beror på typen av takmaterial, men också på förutsättningarna på platsen där fastigheten står. Genom regelbundet takunderhåll kan man förlänga livslängden på taket och även spara pengar.

I vårt serviceavtal ingår att vi rensar bort mossa och annan smuts som ofta hamnar på tak och som ökar risken för vattenläckor genom att hindra vattenavrinningen. Vi kontrollerar taket noga för att se eventuella tecken på skador och brister, som exempelvis spruckna pannor eller pannor som ligger löst. Genom att inspektera vinden och titta på undertaket kan vi hitta tecken på fukt och rötskador vilket också ingår i vårt serviceavtal. Därefter sammanställs resultatet i ett dokument som ni får ta del av med förslag på åtgärder för eventuella skador.

 

Kontakta oss för hjälp med takunderhåll i Stockholm

Hör gärna av dig om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig med takservice och takunderhåll eller någon utav våra andra tjänster som vi erbjuder inom takarbeten.

Nyhetsarkiv

 • Boka in din takläggare för 2021 redan nu!

  Vi är nu inne i 2021 och vi på Takfix vill passa på att önska alla en god fortsättning på det nya året. Du som har planer på att lägga om taket i vår är det hög tid att redan nu boka in din takläggare. Det har blivit allt mer populärt att byta tak under våren vilket gör att efterfrågan på takläggare snabbt skjuter i höjden. Genom att vara ute i god tid ser du till att du får din takomläggning gjord innan sommarens varma dagar!

 • Faror med snötäckta tak

  Nu är vi inne i slutet av december månad och såhär under vinterhalvåret kan det samlas mycket snö på taket, vilket kan innebära en del risker. För att undvika faror med för mycket snö på taket finns det dock en del som kan göras.

 • Så tar du hand om sedumtaket under vintern

  Vi befinner oss nu i sluttampen av hösten och snart väntar mörkare dagar, kyla och snö. När det kommer till sedumtak finns det särskilda skötselråd att följa under vintertid för att se till att sedumplantorna mår så bra som möjligt under hela vinterhalvåret.

 • Takskottning inför vintern 2020/2021

  Vi är nu inne i mitten av oktober månad vilket innebär att det nu är hög tid att börja planera in vinterns snöskottning på tak i Stockholm. Vinter blir det alltid och snön kommer oftast olägligt! Därför kan det vara en god idé att ligga steget före och redan nu boka in ett abonnemang för takskottning i Stockholm inför vinter 2020/2021.

 • Boka in höstens takunderhåll!

  Vi är nu inne i mitten av september månad och hösten vilar precis runt hörnet. Då kan det vara dags att boka in höstens takunderhåll för att stärka taket mot höstens hårda väder och vind.