Asbestsanering av tak måste också göras säkert

Trots att asbest är totalförbjudet sedan 1982 finns det fortfarande kvar i mängder av byggnader.

För de flesta renoveringsprojekt i fastigheter byggda runt 1930 – 1980 gör man en materialinventering och tar prover för att ta reda på var det finns asbest. Vissa förekomster som tex eternittak eller eternitfasader är enkla att identifiera.

Oavsett hur man identifierar materialet så krävs det omfattande skyddsanordningar vid sanering, tex skyltning och avskärmning. När det gäller takarbeten finns också förekomster på vindar som man behöver beakta.

Felaktigt kan man ibland tänka att det bara skapar oro om man skyltar och gör anordningar för att varna när asbestsanering pågår, då hjälper vi se behovet tex när det gäller lagkrav och hur man löser arbetsmiljön både för de som sanerar och andra som kan befinna sig i närområdet.

Befinner du dig i Stockholm och behöver hjälp med takrivning av eternittak med asbest? Kontakta oss vi kan takrivning med eternit och asbest, hantering av avfall, material och asbestsanering.

Nyhetsarkiv

 • Flera fördelar med sedumtak i Stockholm

  De takmaterial som man kan välja till sitt tak i Stockholm är många. Ett val av takmaterial är ett så kallat sedumtak. Att välja sedum till sitt tak i Stockholm har ett flertal fördelar.

 • Ta del av vår kunskapsbank om tak

  I vår kunskapsbank om tak och takarbeten kan du läsa om allt från hur du på bästa sätt tar hand om ditt tak till hur lång tid som olika takmaterial håller och hur ett takbyte går till.

 • Takfix arbetar med takfönster från Velux

  När man ska installera ett takfönster på sitt hus i Stockholm så finns det en del som är bra att tänka på för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt.

 • Flera fördelar med tegeltak

  Det finns många typer av takmaterial som man kan ha på sitt tak i Stockholm. Ett klassiskt material som länge har använts till tak landet över är tegel. Det finns flera fördelar med att ha tegelpannor på sitt tak.