Asbestsanering av tak måste också göras säkert

Trots att asbest är totalförbjudet sedan 1982 finns det fortfarande kvar i mängder av byggnader.

För de flesta renoveringsprojekt i fastigheter byggda runt 1930 – 1980 gör man en materialinventering och tar prover för att ta reda på var det finns asbest. Vissa förekomster som tex eternittak eller eternitfasader är enkla att identifiera.

Oavsett hur man identifierar materialet så krävs det omfattande skyddsanordningar vid sanering, tex skyltning och avskärmning. När det gäller takarbeten finns också förekomster på vindar som man behöver beakta.

Felaktigt kan man ibland tänka att det bara skapar oro om man skyltar och gör anordningar för att varna när asbestsanering pågår, då hjälper vi se behovet tex när det gäller lagkrav och hur man löser arbetsmiljön både för de som sanerar och andra som kan befinna sig i närområdet.

Befinner du dig i Stockholm och behöver hjälp med takrivning av eternittak med asbest? Kontakta oss vi kan takrivning med eternit och asbest, hantering av avfall, material och asbestsanering.

Nyhetsarkiv

 • Snöskottning av tak - vet du vad som gäller?

  Vill du veta mer om snöskottning av tak och vad man behöver tänka på inför vintern som fastighetsägare? I vår kunskapsbank hittar du massor av information som rör snöröjning och skottning av tak.

 • Undvik vinterns risker med snörasskydd

  Hösten är här och vintern närmar sig. När mycket snö under vintern samlas på taket kan det finnas en risk att den faller ned mot marken. Genom att montera taksäkerhet kan du undvika risken för olyckor i vinter. Takfix monterar taksäkerhet runt om i Stockholm.

 • Tillökning i vår kunskapsbank om byggställningar

  I vår kunskapsbank kan du nu få reda på vad det kostar att låta bygga en ställning, om du själv kan vara med i monteringsarbetet, och hur du kan veta att byggställningen är godkänd och säker.

 • Dags att boka vinterns takskottning i Stockholm

  Även om vintern kanske känns långt borta så går tiden fort och det kan vara bra att redan nu tänka på att boka in sin hjälp med takskottning i Stockholm inför vintern.