Vi hyr ut och monterar byggställningar i Stockholm

Oavsett om ni är ett företag eller privatperson hyr vi ut Layher byggställningar och fasadställningar som uppfyller Arbetsmiljöverkets och RISE (f.d. SP) föreskrifter.

Vi erbjuder såväl modulställningar som ramställningar, i stål eller aluminium när ni behöver hyra ställning i Stockholm. Vi hjälper er med montering, vi hyr inte ut ställning som ni bara kommer och hämtar. Vi monterar upp till 9 meter höga ställningar, som privatperson kan ni få ROT-avdrag för arbetet. 

Hyr fasadställning - modulställning

De modulära byggnadsställningarna är prisvärda, flexibla och snabbt monterade. Vi bygger ställning i hela Stockholmsregionen.

Några vanliga arbetsområden för modulställningar

  • byggarbetsplatser
  • takbyte & takrenovering
  • ett stabilt underrede vid byggande av läktare och scener

För mer krävande behov erbjuder vi ställningar i varmförzinkat stål som används för att lösa alla typer av ställningsproblem där kraven på belastningsmöjligheter och stabilitet är höga. Denna byggnadsställning passar utmärkt där konventionella ställningstyper inte kan användas optimalt.

Dessa Layher ställningar är typkontrollerad av RISE, typkontrollintyg nr 15 48 01.

Aluminiumställning av den modulära ställningen finns också. Den är identisk i sin konstruktion, men är avsevärt lägre i vikt. Detta är att föredra när man ska montera på mer känsliga underlag eller om fasadställningarna behöver bäras längre sträckor. Aluminiumställningen är typkontrollerad av RISE, typkontrollintyg nr 15 48 06. Kontakta oss gärna om du är i behov av att hyra aluminiumställning i Stockholm, så hjälper vi dig!

 

Ramställningar för snabba och flexibla fasadställningar

Ramställningarna är marknadsledande sedan flera decennier. De har bara sex komponenter, vilket gör monteringen logisk och samtidigt säker. De går snabbt att ställa upp tack vara kilkopplingar, bajonettfattningar, sprintar och minimalt med skruvande. Konstruktionen är oslagbart lätt, men samtidigt robust och stabil, den uppfyller nästan vilka krav som helst.

Egenskaper för Ställningar från layher

  • enkel fästteknik för snabb och problemfri montering
  • få komponenter
  • logiska tillbyggnadsmöjligheter och snabb utbyggbarhet
  • säker redan under monteringen
  • ergonomiskt fördelaktig och lätthanterlig
  • minimalt underhåll

Vi har olika ställningsbredder och ramar i varmförzinkat stål eller aluminium. Plattformar, skyddsräcken, sparklister och diagonalstag passar till alla typer av ramar. För anpassning av bredden finns även ett stort utbud av konsoler.

Programvara som gör arbetet enkelt

Vi kvalitetssäkrar alla kvalificerade ställningsuppdrag med ett beräkningsprogram så det vi bygger fyller sin funktion och möte det säkerhetskrav som finns. Lösningar kan sedan anpassas och modifieras, t.ex. kan en fasadställning kompletteras med trapptorn och intagsbryggor och facklängder kan justeras. Den färdiga lösningen presenteras som 2D eller 3D-ritningar och materiallistor exporteras.

Vi hjälper dig när du vill hyra byggställning i Stockholm

Som ställningsuthyrare i Stockholm har vi lärt oss att arbeta snabbt och säkert. Vi kan med våra ställningssystem erbjuda nästan obegränsade variationsmöjligheter när det gäller montage och användningsområden. Vi monterar upp till 9 meter höga ställningar.

Kontakta oss gärna om du vill ha hjälp med att hyra byggställning eller fasadställning i Stockholm.

OBS! Vi har inte ställning som du kan komma och hämta. vi hyr ut ställning med ett helhetsansvar inklusive dimensionering och montering.