Vi hyr ut och monterar byggställningar i Stockholm

Oavsett om ni är ett företag eller privatperson hyr vi ut Layher byggställningar och fasadställningar som uppfyller Arbetsmiljöverkets och RISE (f.d. SP) föreskrifter.

Vi erbjuder såväl modulställningar som ramställningar, i stål eller aluminium när ni behöver hyra ställning i Stockholm. Vi kan hjälpa er med montering eller så kan ni montera själva. Vi monterar upp till 9 meter höga ställningar. Om ni önskar att vi hjälper till med montering så är det bra att veta att ni kan få ROT-avdrag för arbetet. Om ni önskar montera själva så har vi tillgång till programvara som gör jobbet enkelt och säkert.

Hyr fasadställning - modulställning

De modulära byggnadsställningarna är prisvärda, flexibla och snabbt monterade. Vi bygger ställning i hela Stockholmsregionen.

Några vanliga arbetsområden för modulställningar

  • byggarbetsplatser
  • takbyte & takrenovering
  • ett stabilt underrede vid byggande av läktare och scener

För mer krävande behov erbjuder vi ställningar i varmförzinkat stål som används för att lösa alla typer av ställningsproblem där kraven på belastningsmöjligheter och stabilitet är höga. Denna byggnadsställning passar utmärkt där konventionella ställningstyper inte kan användas optimalt.


Dessa Layher ställningar är typkontrollerad av RISE, typkontrollintyg nr 15 48 01.

En aluminiumvariant av modulställningen finns också. Den är identisk i sin konstruktion, men är avsevärt lägre i vikt. Detta är att föredra när man ska montera på mer känsliga underlag eller om fasadställningarna behöver bäras längre sträckor. Aluminiumställningen är typkontrollerad av RISE, typkontrollintyg nr 15 48 06.

 

Ramställningar för snabba och flexibla fasadställningar

Ramställningarna är marknadsledande sedan flera decennier. De har bara sex komponenter, vilket gör monteringen logisk och samtidigt säker. De går snabbt att ställa upp tack vara kilkopplingar, bajonettfattningar, sprintar och minimalt med skruvande. Konstruktionen är oslagbart lätt, men samtidigt robust och stabil, den uppfyller nästan vilka krav som helst.

Egenskaper för Ställningar från layher

  • enkel fästteknik för snabb och problemfri montering
  • få komponenter
  • logiska tillbyggnadsmöjligheter och snabb utbyggbarhet
  • säker redan under monteringen
  • ergonomiskt fördelaktig och lätthanterlig
  • minimalt underhåll

Du kan välja mellan olika ställningsbredder och ramar i varmförzinkat stål eller aluminium. Plattformar, skyddsräcken, sparklister och diagonalstag passar till alla typer av ramar och behöver bara införskaffas en gång. För anpassning av bredden finns även ett stort utbud av konsoler.

Programvara som gör arbetet enkelt

Ni kan även hyra fasadställningar och montera själva. För detta kan vi erbjuda programvara som automatiskt genererar ett förslag utifrån angiven storlek på byggnad. Förslaget kan sedan anpassas och modifieras. T.ex. kan en fasadställning kompletteras med trapptorn och intagsbryggor och facklängder kan justeras. Den färdiga lösningen presenteras som 2D eller 3D-ritningar och materiallistor exporteras.

De finns även en variant i form av ett kraftfullt plug-in till AutoCAD med alla vanliga ställningskomponenter.

Vi hjälper dig när du vill hyra byggställning i Stockholm

Som ställningsuthyrare i Stockholm har vi lärt oss att arbeta snabbt och säkert. Vi kan med våra ställningssystem erbjuda nästan obegränsade variationsmöjligheter när det gäller montage och användningsområden. Vi monterar upp till 9 meter höga ställningar.

Kontakta oss gärna så berättar vi mer.