FAQ

Välj kategori för att bläddra bland relevanta frågor.

Byggställningar Visa alla frågor

Vilken typ av ställning ska jag välja?

VILKEN TYP AV STÄLLNING SKA JAG VÄLJA?

Det beror förstås på användningsområdet, vilket typ av projekt du ska göra. Våra byggställningar kommer från Layher, en gigant inom byggställningsområdet (vi snackar verksamhet i 40 länder och nästan 2000 anställda). Vi erbjuder deras Allround modulställningar och SpeedyScaf Ramställningar.

SPEEDYSCAF RAMSTÄLLNING ÄR MARKNADSLEDANDE

  • Passar de flesta projekt
  • Projekt som kräver flexibilitet och enkel montering

Ser du byggställningar uppställda runt fasader är sannolikheten hög att det är just ramställningar. De är marknadsledande och vanligast förekommande. Orsaken är att den har få komponenter, vilket gör den lätt att montera samtidigt som den är flexibel och säker - redan under monteringsfasen. Det finns oändliga möjligheter att anpassa den efter önskemål. Olika bredder på plattformarna, trappor, räcken m.m. En enkel och flexibel lösning som uppfyller även de mest stränga säkerhetskrav och föreskrifter som finns i Sverige.

MODULSTÄLLNINGAR PASSAR FÖLJANDE ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

  • byggarbetsplatser
  • underhållsarbeten inom raffinaderi- och pappersindustrin, kraftvärmeverk, flygunderhåll, skeppsvarv och offshore m.m.
  • ett stabilt underrede vid byggande av läktare och scener

Om snabbhet och smidighet är i fokus, så rekommenderar vi att du funderar på modulställningarna. De finns i stål och aluminium. Stål kan vara lämpligt om de belastas med särskilt tunga vikter och kraven på belastning är höga. Aluminiumställningar har fördelen av att vara lätta, vilket underlättar när man behöver bära dem, t.ex. till en byggarbetsplats som är lite svårtillgänglig för fordon. Men även för platser där underlaget är känslig. Både ram- och modulställningarna finns i lätta aluminiumvarianter. Monteringen är det som gör modulställningen speciell. Det är endast ett fåtal grundkomponenter och ihopkopplingen är unik med fasta kilar på stag och bommar.

HUR MYCKET STÄLLNING BEHÖVER JAG?

Det kan förstås vara klurigt att vet hur mycket ställning man kommer att behöva. Här kan vi erbjuda programvara som gör jobbet enkelt. Med den kan du enkelt "skräddarsy" din order efter dina byggställningsbehov.

Varje projekt är förstås unikt. Kontakta oss så hjälper vi dig hitta det som passar dig bäst. Vi erbjuder även montering om du så önskar.

Vill du bli uppringd?

Fyll i ditt namn, e-post/telefonnummer samt ärende så kontaktar vi dig

Integritetspolicy