FAQ

Välj kategori för att bläddra bland relevanta frågor.

Byggställningar Visa alla frågor

Vad kostar det att hyra ställning?

VAD KOSTAR DET ATT HYRA STÄLLNING?

En vanlig men ack så angelägen fråga. Vem påbörjar ett projekt utan att räkna ut kostnaden först. Gör man inte det kan man hamna i rejäla problem innan arbetet är klart. Vi förstår att en byggnation eller renovering kräver en del pengar. Och att behöva hyra och sätta upp byggställningar är en kostnad man måste räkna med i sammanhanget.

VAD BEROR PRISET PÅ?

Priset kan variera ganska mycket beroende på olika faktorer. Vilka är behoven för just ditt projekt. Vilka förutsättningar det finns med tanke på underlag, topografi, storlek på bygge, var bygget är rent geografiskt m.m. spelar alla in i vad kostnaden i slutändan kommer att hamna på.

Det gör att det är omöjligt att ge en schablonsiffra på x antal kronor som skulle fungera för alla projekt. Därför är det bästa att du tar kontakt med oss för ett förutsättningslöst samtal.

FUNDERA FÖRST PÅ FÖLJANDE FAKTORER

  • Hur stort projekt gäller det, dvs hur mycket byggställning kommer det att behövas?
  • Var någonstans i Sverige är projektet?
  • Vad är det för underlag eller terräng runt bygget?
  • Vilka utmaningar medför byggnaden, t.ex. balkonger, burspråk och liknande?
  • Hur länge behöver jag ha byggställningen?
  • Ska jag montera byggställningen själv eller behöver jag hjälp med det?
  • Behöver jag en fasadställning eller en rullställning?
  • Ska jag hämta byggställningarna själv med släp eller vill jag ha det levererat på plats?

SKA JAG VÄLJA EN FAST MONTERAD BYGGSTÄLLNING ELLER EN RULLSTÄLLNING?

Det beror på vad och vem som ska göra jobbet. Om du t.ex. ska måla om ditt hus och anlitar målare som tar betalt per timme kan det vara lämpligt att välja en fast monterad byggställning. I annat fall kommer målarna själva att behöva använda tid – med andra ord dina pengar – till att flytta runt en rullställning, istället för att så snabbt som möjligt kunna genomföra sitt uppdrag.

HUR ÄR DET MED ROT-AVDRAG FÖR BYGGSTÄLLNINGAR?

Bra fråga. Och svaret är JA. Du får ROT-avdrag men endast för arbetet med att montera ställningen, förutsatt att du köper den tjänsten. ROT-avdrag är vanligtvis 30 % av arbetskostnaden och gäller renovering av hus som är äldre än fem år. Vill du veta mer om ROT-avdrag kan du läsa vidare på Skatteverkets webbplats.

NÅGRA BRA SAKER TILL ATT TÄNKTA PÅ

Tänk på vädret. Det kan förstås vara svårt, men en del sajter har 14-dagars prognoser vilka kan ge ett hum om hur vädret kommer vara. I övrigt kan man, om möjligt, planera in sitt projekt under en årstid med gynnsamt väder.

Se även till att boka ställningen i god tid. Men som sagt om priset – kontakta oss så kan vi se var det hamnar. Lycka till med din planering!

Vill du bli uppringd?

Fyll i ditt namn, e-post/telefonnummer samt ärende så kontaktar vi dig

Integritetspolicy