Den här webbplatsen använder cookies. Så använder vi dina personuppgifter.

FAQ

Välj kategori för att bläddra bland relevanta frågor.

Sedumtak och grästak Visa alla frågor

Hur sköter man sitt sedumtak?

hur TAr man hand OM DITT SEDUMTAK I STOCKHOLM?

Att ha sedum på sitt tak i Stockholm är ett fint alternativ med flera fördelar. Många kanske dock undrar hur man ska ta hand om sedumtaket och vad som krävs. Sedumtaken är tak som inte kräver särskilt mycket underhåll.

SKÖTSELRÅD FÖR DITT SEDUMTAK I STOCKHOLM

Med sedumtak i Stockholmsområdet får ni ett tak som inte kräver allt för mycket underhåll. Att tänka på med sedumtak är dock att de behöver gödslas cirka en gång per år vid behov annars går det bra att vänta längre mellan gångerna. Gödslingen av sedumtaket görs för att taket ska hålla en bra kvalitet och sedumen ska blomma bra.

Ert sedumtak i Stockholm kräver också att det vattnas under extremt varma temperaturer och under de månader på året då det är extra torrt. Vattna sedumtaket kan man göra själv eller så kan ett system installeras som sköter vattningen av sedumtaket.

På sedumtaket finns ett system som gör att vattnet rinner ned i brunnar och dessa bör ses över runt en gång per år. Ert sedumtak i Stockholm är dock ett tak som är bra på att hålla inne vätska då detta är en förmåga som sedumväxterna har.

Ni behöver inte se till så att sedumen inte växer för högt eftersom sedumen har en låg höjd. Däremot är det bra att se till att rensa bort ogräs från sedumtaket.

Sköta sedumtak i Stockholm

SKÖTSEL AV SEDUMTAK - HÖST OCH VINTER

Under hösten kan ert sedumtak i Stockholm behöva rensas på sådant som blad, kvistar och annat som träd i sedumtakets omgivning lämnar efter sig. Under vintertiden är det även viktigt att tänka på att den snö som samlas på sedumtaket tas bort endast till en viss del. Att lämna några centimeter snö på sedumtaket kan vara bra för att inte skada taket.

Vill du bli uppringd?

Fyll i ditt namn, e-post/telefonnummer samt ärende så kontaktar vi dig

Integritetspolicy

Vill du bli uppringd?

Fyll i ditt namn, e-post/telefonnummer samt ärende så kontaktar vi dig

Integritetspolicy